Kinderparlement

Ook de mening van onze kinderen is belangrijk …

 

"Samen" is een belangrijke pijler binnen ons GO! onderwijs. Daarom vinden we het op onze school belangrijk om op regelmatige tijdstippen te overleggen, daarbij is ook  de stem van onze kinderen belangrijk. Daarom organiseren we een kinderparlement. Het is een vergadering waar kinderen hun eigen stem en die van hun klasgenootjes mogen laten horen !

 

Wie zit in het kinderparlement?

Bij de start van het schooljaar is er vanaf het 1e leerjaar een verkiezing in elke klas. De klasgenoten en de leerkracht verkiezen dan democratisch een afgevaardigde die in het kinderparlement kan zitten.

De vertegenwoordigers voor het schooljaar 2020-2021 zijn nog niet gekozen

1A:                              1B: 

2B:                              2A: 

3A:                              3B: 

4B:                              4A: 

5A:                              5B: 

6A:                              6B: 

 

Hoe verloopt een vergadering van het kinderparlement ?

3 maandelijks komen de parlementariërs van het 1ste t/m het 6de lj samen voor een lunchmeeting met de directeur. 

De agendapunten worden door de leerlingen bepaald, de secretaris maakt een verslag en bezorgt dit nadien aan alle klassen. Alle leden bereiden de vergadering voor in de eigen klas, op die manier kunnen zij de mening van hun klasgenootjes vertegenwoordigen. Hiervoor hebben alle klassen een speciaal kaftje. Alles kan aan bod komen : leuk nieuws, toffe ideeën, een probleem alsook eventuele vragen. 

Na elke vergadering volgt een korte bespreking in de klas. Soms krijgen de leden een taakje mee. Dit verslag wordt ook gedeeld met de leerkrachten en de ouders.